Edukacija radnika je često zapostavljena tema u domaćim kompanijama. Kako vreme prolazi, firme polaze u korak sa svetskim trendovima i sve više resursa usmeravaju u svrhe edukacije radnika. Upravo HR-ovi kompanija su oni koji najčešće insistiraju na edukacijama. Oni su ti koji brinu o zadovoljstvu radnika i funkcionisanju timova. Oni su svesni da je novac usmeren na edukacije, novac uložen u budućnost i prosperitet.

Ono što je bitno na početku napomenuti je da programi edukacije utiču ne samo na profesionalni, nego i na lični razvoj pojedinca. Na taj način dobijate spretnijeg i uspešnijeg radnika, koji je itekako motivisan. Zadovoljan i motivisan radnik je ono što menja poslovanje kompanije na bolje, jer on tada daje svoj maksimum. Upravo zbog toga vam predstavljamo 6 veština koje će doprineti razvoju i uspehu vaših zaposlenih.

Javni nastup i veština govorništva

Ko god se bavi javnim poslom, pogotovo politikom i medijima zna koliko je javni nastup i govorništvo značajno. Međutim, ovaj program nije namenjen samo njima, mogu ga pohađati svi koji govore pred masom ljudi, upravnim odborima u preduzećima, drže prezentacije i bave se prodajom. To mogu biti ugostitelji, menadžeri, prodavci, profesori.. Cilj programa je da svaki polaznik stekne dovoljno veštine da postane dobar govornik, što će koristiti kako njemu, tako i kompaniji.

Pomoći ćemo vam da prevaziđete strah od javnog govora, naučiti vas da ostvarite kontakt sa publikom i budete ubedljivi u svom govoru ili prezentaciji. Na taj način ćete savladati i prodaju, dobiti uvid u to kako da sa sigurnošću pomoću prezentacije i moći govora nešto prodate. Dobićete sigurnost u nastupu pred ljudima, što će vam pomoći mnogo u svakoj poslovnoj ali i privatnoj komunikaciji. Na ovaj način kompanija će dobiti govornika koji može svaki proizvod (ili uslugu) uz brdo samopouzdanja da prezentuje na najbolji način i osigura prodaju.

NLP (Neurolingvističko programiranje) – Podsvesna komunikacija

NLP program podsvesne komunikacije će omogućiti da ni jedna poruka ne ostane sakrivena u komunikaciji. Ovo možemo nazvati naprednim nivoom komunikacije. U poslovnom svetu, to bi praktično značilo da uz pomoć ove veštine možete podsvesno uticati na razmišljanje i ponašanje sagovornika. Samim tim, možete uticati i na njegove izbore, a da oni nisu svesni toga. Kada jednom shvatite kako funkcioniše ljudski um, ne postoji granica vaših mogućnosti. Zvuči moćno, zar ne?

Ovaj program obuhvata razne vežbe i primere, koje će pomoći da ostvarite podsvesnu vezu sa sagovornikom, prepoznate znakove laži i obmane. Ali ono najbitnije jeste da ćete naučiti  kako da savladate tehnike hipnoze i sugestije, te kako da utičete na ljude kako bi vaše ideje prihvatili kao svoje i po njima postupali. Ne moramo da ističemo koliko ova veština može doprineti boljem poslovanju, te kakvo “oružije”možete imati u svom timu.

Nevebralna komunikacija

Neverbalna komunikacija se često smatra bitnijom od one verbalne, od izgovorenog. Ona utiče na prijem verbalnih poruka, primlac je skloniji da poveruje u izgovoreno ako je ono podržano neverbalnom komunikacijom. Kada se izgovoreno i neverbalno iskazano ne podudaraju, znate da neko ne govori istinu. Ova veština će biti korisna apsolutno svima. Pogotovo je korisna u poslovnom okruženju, jer prepoznavanjem “tajnih” znakova, možete steći prednost u odnosu na sagovornike.

Naučićete da čitate i prepoznajete signale istine i laži u neverbalnim porukama sagovornika. Steći ćete veštinu koji mnogi nemaju, a to je da znate kako da kontrolišete neverbalne pokrete kako bi oni naglasili i ojačali izgovoreno. Pored toga, postaćete pronicljiviji, moći ćete da prozrete šta zapravo sagovornik misli, koje skrivene poruke šalje i da li se to poklapa sa onim što govori. Na taj način možete uticati na svoje sagovornike, jer možete prozreti njihove nesigurnosti i neistine. Ne moramo da naglašavamo da će ova veština dobro doći i u privatnim odnosima. Svako voli da zna kada ga neko “farba”, zar ne? 🙂

Veštine prodaje

Prodaja je svugde oko tebe. Pored klasičnog smisla, prodaje proizvoda i usluga, mi prodajemo čak i sami sebe. Bilo da je u pitanju razgovor za posao, predstavljanje projekata, pa čak i neke svakodnevne komunikacije kada pokušavate da zadivite nekoga. Sve se to može podvesti pod neki vid prodaje.

S tim na umu, rešili smo da organizujemo edukativni program koji će vam omogućiti da lako i jednostavno savladate prodajne veštine. Naučićete da savladate strah od prodaje, osvojite i zadržite poverenje kupaca, ali i da im pomognete da shvate šta žele. Kada završite sa ovim programom, znaćete kako da probudite želju ljudi da posluju upravo sa vama. Ovo je idealan izbor ukoliko želite da se vaš tim sastoji od dobro obučenih prodavaca. Vaša prodaja će zasigurno buknuti, a tim će biti motivisaniji i spretniiji u radu.

Kreiranje poslovnih ciljeva

Ovaj program smo kreirali, pre svega misleći na vlasnike preduzeća i menadžere. On je pogodan i za one koji tek žele da uđu u poslovne vode. Kada završite ovaj program, znaćete da uradite eksternu i internu analizu okruženja, analizu trenutnog stanja i poslovnih procesa.

Uočićete šta su ciljevi i zbog čega su neophodni, te koje su tehnike postavljanja poslovnih ciljeva, kontrola i njihovo praćenje, ali i usklađivanja ciljeva. Jedna od stvari koje ćete usvojiti je tzv. SWOT analiza tržišta (snage, slabosti, prilike i pretnje). Nakon završenog programa ćete praktično imati urađen poslovni plan za predstojeći period, koji će vam u velikoj meri pomoći u poslovanju i biti linija vodilja za njegovo sprovođenje.

Poslovno pregovaranje

Pregovaračke veštine se pre svega vezuju za političare i diplomate, ali su itekako cenjene i preko potrebne mnogima. Mogu biti korisne vlasnicima preduzeća, zatim menadžerima na različitim pozicijama, ali i svima kojima bi umetnost pregovaranja bila korisna ili zanimljiva.

Na ovaj način postajete osposobljeni za teške poslovne i diplomatske razgovore. Naučićemo vas kako da pregovore završavate u svoju korist. Obučićemo vas kako da se pripremite za razgovor i započnete ga. Zatim, da pravilno argumentujete sopstvene navode, a što je možda i bitnije-  kako da neutrališete prigovore. Sve vežbe osposobiće vas da pregovore vodite u pravcu koji vama odgovara. Krajnje, naučićete da uspešno dovedete pregovore do donošenja odluka i zaključite pregovor sa željenim rezultatom. Kada vi ili vaši zaposleni usvoje ovu veštinu, bićete u mogućnosti da za kompaniju izborite ono što poželite. Bilo da su u pitanju povoljniji uslovi saradnje, veći broj poslova, šta god vam je potrebno.

Edukacije Beograd

Poverenje ne poklanjajte bilo kome kada je u pitanju edukacija vaših radnika. Loši predavači, programi i loša organizacija mogu dovesti do toga da pare koje izdvojite za edukaciju budu bačene u vetar. Kako bi izbegli to, uvek dobro proverite sa kim sarađujete. Arena ima višegodišnje iskustvo u organizaciji edukacija i team buildinga. Naši predavači su iskusni profesionalci u svojoj oblasti, više o njima možete pročitati ovde. Za više informacija o organizaciji nas možete kontaktirati, otvoreni smo za sva pitanja i savete.